Los Saicos

"Demolición

Διαβάζοντας σχόλια σε αναρτημένο video των "Sex Pistols", εστίασα σε κάποιο που υποστήριζε πως το punk γεννήθηκε στο Περού, και πως υπεύθυνοι για αυτό ήταν τα μέλη του συγκρότηματος των "Los Saicos". 

...μοιράζομαι το αποτέλεσμα της αναζήτησης.


from Wikipedia the free encyclopedia

Οι “Los Saicos”  υπήρξαν μια μπάντα Rock & Roll, Proto-Punk και Garage Rock.
 Σχηματίστηκαν το 1964 στην Λίμα του Περού, και παρά τη σύντομη "διαδρομή" τους τους υπήρξαν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της εποχής του.
Ήταν το πρώτο συγκρότημα της Νότιας Αμερικής  που ηχογράφησε τις συνθέσεις του αποκλειστικά στην  Ισπανική γλώσσα. Από τα πιο γνωστά τους single είναι το "Demolición" (κατεδάφιση), το οποίο έγινε ο punk ύμνος του Περού.
Σημείωση: Το punk ως μουσικό είδος εμφανίστηκε δέκα χρόνια αργότερα.
Παρότι το σχήμα είχε αποκτήσει τη φήμη της μυστηριώδους και υπόγειας μπάντας εξαιτίας του τρόπου που συνέθετε, έγραφε στίχους, ενορχήστρωνε, και γενικότερα εξαιτίας όλων των παραμέτρων που εδραίωσαν αργότερα το punk ως μουσικό κίνημα, κατάφερε να εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά show και ραδιοφωνικές εκπομπές της εποχής και να αποκτήσει φανατικό κοινό.
Πολλοί λατινοαμερικανοί και μαζί τους η εφημερίδα ABC της Ισπανίας υποστηρίζουν την άποψη πως το punk γεννήθηκε στο Περού το 1964, την ημερομηνία ιδρύσεως της μπάντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: