Έυη Σιαμαντά

"Nature boy"
....is a song by eden ahbez, published in 1947. The song tells a fantasy of a "strange enchanted boy... who wandered very far" only to learn that "the greatest thing... was just to love and be loved in return". Nat King Cole's 1948 recording of the song was a major hit, and "Nature Boy" has since become a pop and jazz standard, with dozens of major artists interpreting the song.Η Εύη Σιαμαντά είναι μια λαμπρή τραγουδίστρια που έχει συνεργαστεί με μεγάλους και αξιόλογους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο Μάριος Φραγκούλης, Goran Bregovic, ο Στέφανος Κορκολής, ο Αντωνης Ρέμος, οι Manhattan Vibes και πολλοί άλλοι. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον βραβευμένο με Grammy, Donny Mc Caslin αλλά και των πολλαπλά βραβρυμένο με Grammy Mark Ledford.
Συμμετείχε στο ντοκυμαντέρ του Greg MacGillivray’s «Secrets of the Past soundtrack» σε μουσική του Steve Woods. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε κλασσικό πιάνο και κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας.
Έχει σπουδάσει επίσης, θέατρο και τραγούδι για μιούζικαλ με τον Chris Pages στο College de Variete, στο Παρίσι, και τζαζ τραγούδι και αυτοσχεδιασμό με την Sheila Jordan. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Μίμη Πλέσσα και τον Χρήστο Ραφαηλίδη για το άλμπουμ «Ηχώ» σε μουσική Μίμη Πλέσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: