Νίτσα Τσίτρα

"Τώρα που στήσαν το χορό"
Από ζωντανή εμφάνιση στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης.
Την συνοδεύουν οι : Γιώργος Γκάγκος - κλαρίνο, Δημήτρης Κούρτης - βιολί, Λάκης Νεοφώτιστος - λαούτο, Γιώργος Βασβάνης -πλήκτρα.

Το βιογραφικό που ακολουθεί πρέπει να συμπληρωθεί, οποίος διαθέτει πληροφορίες που επιθυμεί να μοιραστεί με την κοινότητα ευπρόσδεκτος.



from myGreek fm  

Γεννήθηκε στις Σερρες το 1922 Η αγάπη της για το τραγούδι τη φέρνει στη Θεσσαλονίκη “δεν ήθελα να δουλεύω στο καπνομάγαζο, προτίμησα να τραγουδάω, αφού το αγαπούσα”.
Τραγουδάει λαϊκά, Καζαντζίδη κυρίως, που τα ξέχασε όταν ήρθε η πρόσκληση να έχει δική της εκπομπή στο ραδιόφωνο. “Κάθε εβδομάδα έπρεπε να ’χω εκπομπή και να ’χω νέα τραγούδια, να μην είναι πάντα τα ίδια και κουράζεται ο κόσμος. Είχα αγοράσει ένα μαγνητόφωνο Γκρούντιγκ και πήγαινα και μάζευα τα τραγούδια”. Από τη μητέρα της, από τις συγχωριανές της.
Μετά έρχεται η εποχή των δίσκων “Είχα συμβόλαιο με την Κολούμπια 20 χρόνια. Κάθε χρόνο έπρεπε να έχω 5 δίσκους, δηλαδή 10 τραγούδια. Έπρεπε να τα βρω και να τα ηχογραφήσω”. Τραγουδά σε χωριά και τις μεγάλες πρωτεύουσες, πάντα ακούραστη ίσως γιατί όπως λέει “το αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω. Μεγάλωσα με αυτά και τα πονάω πολύ, είναι η ζωή μου”.
Και όταν ευχαριστεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την τιμή που της κάνουν, προσθέτει “εγώ πάω για τα παιδιά, τα νέα, χαίρομαι πάρα πολύ όταν βρίσκομαι με νέους, πραγματικά πάρα πολύ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: