Deep Purple

"You Keep On Moving" (Coverdale, Hughes)
Deep Purple Live at Budokan Tokyo Japan 1975

Το Come Taste the Band είναι ο τίτλος του δέκατου στούντιο δίσκου του χαρντ ροκ συγκροτήματος Deep Purple. Κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου του 1975 από την Purple Records της EMI στην Ευρώπη και από την Warner στην Αμερική. Το Come Taste the Band ήταν ο μοναδικός δίσκος των Deep Purple που κυκλοφόρησε στη δεκαετία του '70 και τα κιθαριστικά μέρη δεν είχαν ηχογραφηθεί από τον Ρίτσι Μπλάκμορ, αλλά από τον Τόμι Μπόλιν.
Αυτός ήταν και ο τελευταίος δίσκος που κυκλοφόρησαν οι Deep Purple μέχρι το 1984, αφού μετά την περιοδεία για την προώθηση του, διαλύθηκαν. Η τελευταία συναυλία τους ήταν στις 15 Μαρτίου του 1976, στο Λίβερπουλ. Λίγους μήνες μετά την διάλυση του συγκροτήματος ο Τόμι Μπόλιν βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης.
Οι πωλήσεις του δίσκου κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα και αυτός ήταν ο πρώτος στούντιο δίσκος των Deep Purple ο οποίος δεν μπήκε στο αμερικανικό Top-40 από το 1970. Παρ' όλα αυτά, τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του βραβεύθηκε ως ασημένιος δίσκος στη Μεγάλη Βρετανία (60.000 πωλήσεις).


Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: