Pavlo

Trailer for Pavlo's recently recorded PBS Special, Pavlo: Mediterranean Nights.



Pavlo's Biography

“Να έχεις το θάρρος να κάνεις αυτό που αγαπάς και να το κάνεις καλά.”

Αυτή είναι η συμβουλή που έδωσε κάποια στιγμή ένας πατέρας στο γιό του.

Ο Pavlo θα μπορούσε να είναι δικηγόρος ή ένας μουσικός που έχει ξοδέψει όλα του τα χρόνια στη διδασκαλία της μουσικής, αλλά ο Pavlo ένα πράγμα μόνο ήθελε να κάνει στη ζωή του…να παίζει κιθάρα.
 Τη μέρα γέννησής του στις 29 Ιουνίου του 1969, τα αστέρια είχαν  αποφασίσει να ικανοποιήσουν την ευχή του.

Ο “Pavlo” γεννήθηκε την ημέρα του προστάτη αγίου των μουσικών, (άγιος Παύλος) και πήρε το όνομα του Έλληνα παππού του.
Η Χριστουγεννιάτικη του επιθυμία στην ηλικία των πέντε ετών ήταν μία κιθάρα, επιθυμία του ικανοποιήθηκε από τον πατέρα του.

Στην ηλικία των δώδεκα ο  “Pavlo” συνθέτει την  πρώτη του μελωδία και ένα χρόνο αργότερα αρχίζει να παίζει μπροστά σε κοινό.
Ως έφηβος παίζει σε διάφορες rock and roll μπάντες και σε χώρους όπως μπαρ και κλαμπ. Παράλληλα συνεχίζει με ενθουσιασμό την μελέτη του φλαμένγκο, της κλασσικής κιθάρας και της σύνθεσης.
Στο πανεπιστήμιο σπουδάζει  δίκαιο ψυχαγωγίας (entertainment law) και μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του συνεχίζει να παίζει σε rock and roll μπάντες και σε Ελληνικό συγκρότημα γάμων.

Κατά την διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών στη Σαντορίνη ακούει μία Ελληνική μελωδία και συνειδητοποιεί ποιος πραγματικά είναι.
Το πολύ προσωπικό μουσικό στυλ του γεννήθηκε σε μία  στιγμή και βαφτίστηκε από τον ίδιο “Mediterranean” music. Το πρώτο δείγμα αυτής της πορείας είναι το τραγούδι " Ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη "

Έχοντας την ουσιαστική συμπαράσταση της οικογένειας του άρχισε να προτείνει τις συνθέσεις του σε αναρίθμητες δισκογραφικές εταιρείες.
Όλες οι προτάσεις του απορρίφθηκαν με το χαρακτηρισμό ως “too ethnic“ με την επισήμανση πως δεν υπάρχει κοινό για αυτό το είδος.

Ο Pavlo άρχισε να υποστηρίζει τη μουσική του και το στυλ του ολομόναχος δίνοντας παραστάσεις σε όλη τη Βόρεια Αμερική.
Κανένα μέρος δεν ήταν αρκετά μικρό η υποτιμητικό για αυτόν, έπαιξε σε καφέ, σε εκκλησίες, σε σκάφη αναψυχής, οπουδήποτε αρκεί να υπήρχε έστω και ένας άνθρωπος να τον ακούσει.
Ο Pavlo πούλησε χιλιάδες δίσκους του άλμπουμ ”Pavlo” από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και αυτό του έδωσε την σιγουριά να προχωρήσει στην έκδοση δευτέρου άλμπουμ “Fantasia

Το άλμπουμ αυτό έγινε χρυσό στον Καναδά και προτάθηκε για το βραβείο του καλύτερου ορχηστρικού άλμπουμ του 2000 στα Juno Awards.  (Canada’s equivalent to the Grammy’s)
Στα 2001 ο Pavlo έδωσε παράσταση για His Royal Highness, Prince Charles….not bad for a guitarist who was told “there is no market for this music.”

Ο Pavlo έχει κυκλοφορήσει οχτώ άλμπουμ στα τελευταία δέκα χρόνια.
Κάθε χρόνο περιοδεύει σε όλο τον κόσμο με συνέπεια, δίνοντας πάνω από εκατό πενήντα συναυλίες ανά έτος.

Το τελευταίο album, "Live At Massey Hall" αποτελεί γιορτή και ορόσημο για τον Pavlo. Ως παιδί, παρακολούθησε συνοδεία του πατέρα του πολλές συναυλίες στο θέατρο Massey Hall, συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι:
Liona Boyd, Jose Feliciano, και Paco De Lucia.
Είκοσι πέντε χρόνια μετά ο Pavlo είχε την τιμή να οδηγήσει τον πατέρα του στην θρυλική αίθουσα και στα παρασκήνια του θεάτρου Massey Hall για τον συστήσει στους φίλους του - Liona Boyd, Jose Feliciano, και Paco De Lucia.

Το άλμπουμ "Live At Massey Hall" είναι μία αξέχαστη νύχτα κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου και ενός άνδρα που βιώνει με τον πατέρα του τα εξής πολύ σοφά λόγια: “Have the courage to do what you love, and the drive to do it well.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: