Aphrodite's Child

"It's Five O'Clock"
Lyrics / music: (Richard Francis / Vangelis Papathanassiou)
Album :  It's Five O'Clock (December 1969)



 From Wikipedia, the free encyclopedia

Aphrodite's Child was a Greek progressive rock band formed in 1967, by Vangelis Papathanassiou (keyboards), Demis Roussos (bass guitar and vocals), Loukas Sideras (drums and vocals), and Anargyros "Silver" Koulouris (guitar).[1] Their band's name was derived from the title of a track from another Mercury act, Dick Campbell, from his Sings Where It's At album. Papathanassiou and Roussos had already been successful in Greece (playing in the bands Formynx and Idols respectively) while they got together with Sideras and Koulouris to form a new band. Their first recording as a band was for George Romanos' album In Concert and in Studio where they played on four songs and were credited as 'Vangelis and his Orchestra'. In the same year they recorded a two song demo and submitted it to Philips Records.

2012

Η Smile production & records 
σας εύχεται υγεία και δημιουργικό το 2012.

Χρήστος Δάντης

"Κομμάτια"
Στίχοι: Σάββας Αξιώτης, μουσική: Χρήστος Δάντης
Άλμπουμ  "Το παλιό μου παλτό" (1999).



Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Χρήστος Βλαχάκης, γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Χρήστος Δάντης (γενν. στις 26 Σεπτεμβρίου 1966 στην Καισαριανή) είναι τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.
Το 1990 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Δακτυλικά αποτυπώματα". Ακολούθησαν πολλοί άλλοι δίσκοι, σε ποπ-ροκ αλλά και λαϊκό ύφος: Αμαν 1992, Άλα 1993, 4 1994, Τάμα 1995, Φωνή Βοώντος 1996, Τα Γιουσουφάκια 1997, Live στο Κεντρί (με τον Κώστα Τουρνά)1998
Το 1999 κυκλοφορεί "Το παλιό μου παλτό", ένας δίσκος ο οποίος περιέχει συνεργασίες με αξιόλογους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής. (Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Τουρνάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Αντώνης Ανδρικάκης κ.ά.)
Το 2001 κυκλοφορεί το 2πλό cd "Το δωμάτιο" (Πλατινένιο) που κινείται σε ποπ-ροκ ρυθμούς.Το mastering του δίσκου έγινε στα "Abbey road studios", το πιο περίφημο studio του κόσμου, μιας και ηχογραφούσαν εκεί οι Beatles. Στο cd ακούγονται και κάποια αγγλόφωνα κομμάτια.
Ακολουθεί η συνεργασία του με τον Γιώργο Θεοφάνους για το cd "Ένα τραγούδι ακόμα" 2003 και ο δίσκος Maya maya 2004 ο οποίος γίνεται χρυσός.
Το 2005 κατέκτησε την πρωτιά στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, έχοντας γράψει το τραγούδι "My Number One", το οποίο τραγούδησε η Έλενα Παπαρίζου. Παράλληλα ηχογραφεί τον δίσκο "Κατά Βάθος" που κινείται σε λαικούς ρυθμούς.
Το 2006 κυκλοφορεί το cd "Μην πεις ποτέ" στο οποίο περιλαμβάνεται και η διασκευή του "Για σένανε μπορώ" τραγούδι που είχε πρωτοερμηνεύσει η Μαρινέλλα.
Το 2007 με το τραγούδι "No Madonna" σε ερμηνεία του ιδίου ήταν υποψήφιος για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision για πρώτη φορά ως ερμηνευτής. Τελικά, κέρδισε το τραγούδι του Σαρμπέλ.
Ήταν παντρεμένος για μικρό χρονικό διάστημα με την τραγουδίστρια Λίτσα Γιαγκούση. Ενώ από το γάμο του με την τραγουδίστρια Κατερίνα Τοπάζη (1996) απέκτησε ένα γιό. Χώρισαν το 2003.

Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας

"Μη γυρίσεις"
Στίχοι: Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας & Βέτα Μπετίνη
Μουσική: Τάκης Μπουρμάς
, άλμπουμ "Απρίλη Ψεύτη" (1989).
Το video είναι απο τη συναυλία τους στο Terra vibe Park το καλοκαίρι του 2010.



 Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, γνωστοί και ως αδελφοί Κατσιμίχα ή Κατσιμιχαίοι (Αθήνα, Οκτώβριος 1952) είναι Έλληνες τραγουδοποιοί, οι οποίοι, στο μεγαλύτερο μέρος της μουσικής τους σταδιοδρομίας, αποτέλεσαν μουσικό δίδυμο. Οι αδελφοί Κατσιμίχα είναι δίδυμα αδέλφια.
Γεννήθηκαν στην Αθήνα και μεγάλωσαν στον Άγιο Δημήτριο και την Νέα Σμύρνη ενώ έζησαν την νεότητα τους εργαζόμενοι στη Δυτική Γερμανία.
Αρχικά έγιναν γνωστοί με τη συμμετοχή τους στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας, που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1982, όπου και βραβεύτηκαν για το τραγούδι "Μια βραδιά στο λούκι". Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο "Ζεστά ποτά" κυκλοφόρησε το 1985 σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη.
Έκτοτε, και για περίπου 20 χρόνια, κυκλοφορούσαν μαζί δίσκους όπου έγραφαν και ερμήνευαν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Παράλληλα, εμφανίζονταν ζωντανά σε μουσικές σκηνές της Αθήνας μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλους μουσικούς. Συμμετείχαν ακόμη και σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Πυξ Λαξ

"Μοναξιά μου όλα"
Στίχοι: Φίλιππος Πλιάτσικας & Όλγα Βλαχοπούλου, μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας
Πρώτη εκτέλεση: Πυξ Λαξ, άλμπουμ : "Στίλβη" (1998).



Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Πυξ Λαξ ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που κατά τη δεκαπενταετή πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία, έχοντας στο ενεργητικό του δώδεκα χρυσούς και πλατινένιους δίσκους [1]. Δημιουργήθηκαν το 1989 και εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1990 με το δίσκο "Τι άλλο να πεις πιο απλά". Η ονομασία τους προέρχεται από την αρχαιοελληνική γλώσσα και σημαίνει "Με γροθιές και κλωτσιές". Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2004 κλείνοντας την πορεία του με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.[2]

Αντώνης Τουρκογιώργης

"Στέλλα ακόμα σε αγαπάω... Τάκης"
Στίχοι - μουσική: Αντώνης Τουρκογιώργης, 'άλμπουμ  "Ουφ" (1998)




Τζίμης Πανούσης

"Δε μας τρομάζουν τα νέα μέτρα, δε μας τρομάζει ο σοσιαλισμός ..."



Σταρόβας feat Λαζόπουλος

" Χαλαρά"
'Άλμπουμ  "Συμμετέχει ο Δημήτρης Σταρόβας" (2010)



Γιάννης Μηλιώκας

"Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες"
Στίχοι - μουσική: Γιάννης Μηλιώκας.
¨Αλμπουμ  "Και άλλα πολλά εμπριμέ " (1988).



Παύλος Σιδηρόπουλος

"Κάποτε θα `ρθουν"

Απόσπασμα από την ταινία "Ο ασυμβίβαστος" του Ανδρέα Θωμόπουλου.
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Το τραγούδι. πρωτοακούστηκε στο soundtrack της ομώνυμης ταινίας.και κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1979 με τον  Παύλο Σιδηρόπουλο σε πρωταγωνιστικό ρόλο ηθοποιού- ερμηνευτή.





"Ταξιδιάρα Ψυχή" (ντοκυμαντέρ)

Μια ταινία της Αγγελικής Αριστομενοπούλου για τον Γιάννη Αγγελάκα. 



Αλκίνοος Ιωαννιδης feat Σωκράτης Μάλαμας

"Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ όταν σε θέλω"
Στίχοι - μουσική : Αλκίνοος Ιωαννίδης
Τραγούδι γεννημένο σε στιγμές στείρας έμπνευσης, άλμπουμ "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή" (2003). Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2006 στο θέατρο Λυκαβηττού.



Locomondo

"Μαγικό Χαλί"
Στίχοι - μουσική : Μάρκος Κούμαρης, Locomondo
Άλμπουμ: "Locomondo live" (2009)



From Wikipedia, the free encyclopedia

Locomondo is a seven member band based in Athens, Greece. Their name loosely means "Crazy World," from the Spanish word "loco" (crazy) and the Italian word "mondo" (world). Their music can be tagged as reggae or ska. It is the first band in Greece that fused the Caribbean sound together with Greek musical elements. Locomondo often incorporates traditional Greek instruments in their sound such as the violin, the gaida (the Greek version of the bagpipes) and the baglama, producing a fresh sound and a new approach to the already known forms of the Caribbean as well as the Greek music. In their live shows, Locomondo captures the energy and the feel of a party, where the crowd and the band share the common experience of a great “fiesta.”

Ημισκούμπρια feat Μαριλέττα

"Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία"

Στίχοι - σύνθεση: Ημισκούμπρια
CD single: "Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία" (2001)



Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα Ημισκούμπρια είναι ένα από τα σπουδαιότερα σατιρικά hip hop συγκροτήματα αποτελούμενο από τους: Δημήτρη Μεντζέλο, Μιθριδάτη και Πρύτανη. Το όνομα του συγκροτήματος είναι όρος παρεΐστικος που όπως οι ίδιοι δηλώνουν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες, σαν το "σκουμπρί".
Ήταν φίλοι πολλά χρόνια κι έγραφαν στίχους για ότι τους ενοχλούσε γύρω τους. Το 1995 όταν γνώρισαν τον Μιχάλη Παπαθανασίου από το συγκρότημα Goin' Through αποφάσισαν να εισέλθουν στη δισκογραφία. Τα Ημισκούμπρια γνωρίστηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δ.Μ. στο SPACE FM το 1992 και ξεκίνησαν να τραγουδούν μαζί το 1993. Ο Μιθριδατης είναι και πολύ καλός σκιτσογράφος. Τα Ημισκουμπρια έχουν ένα δικό τους label με τον αρχικό τίτλο HMI-REC που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε IMIZ BIZ ENTERTAINMENT το οποίο έχει συγκεντρώσει rappers όπως τον Dr.Dreez(1997),τους Καβουροδεινόσαυρους(1999-2001)τους Έτσι Ντε(2001-2005) και την Klikaria(2000). Τα Ημισκούμπρια έχουν κάνει πολλές συναυλίες και πολλές συμμετοχές σε CD άλλων τραγουδιστών.

Μπλέ feat Αμάν

"Κόλα Κόκα" (Bills Version)
Ερμηνεία Αντώνης Κανάκης  - Αντώνης Καλυβάτσης
Στίχοι: Γιώργος Παρώδης,  μουσική : Γιώργος Παπαποστόλου
CD single "Κόλα Κόκα" (1999). Πρώτη κυκλοφορία άλμπουμ "Ενοχές" (1996).



Ηλίας Ζάικος

"Everywhere I Go"
Recorded in 1996, released on the album "Between Spirit and Time" (2000)
Musicians: Sotiris Zissis-bass/Alex Apostolakis-drums/Chris Zakrsewski-sax/Akis Katsoupakis-keyboards/Elias Zaikos-guitar and vocals.

Μάνος Χατζιδάκις

"Το βάλς των χαμένων ονείρων"
Από το άλμπουμ "30 νυχτερινά" (1983)
Σύνθεση του Μάνου Χατζιδάκι για την ταινία  «Χαμένα όνειρα» του Αλέκου Σακελλάριου   (1961). 



Μάνος Χατζιδάκις

Ο Μάνος Χατζιδάκις μιλάει για τον Νίκο Γκάτσο.



Νανά Μούσχουρη

"Έλα πάρε μου τη λύπη"
Στίχοι: Νίκος Καρύδης (Νίκος Γκάτσος),  Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Νανά Μούσχουρη
Άλλες ερμηνείες: Αλεξάνδρα // Ελένη Τσαλιγοπούλου // Νένα Βενετσάνου // Ρένα Βλαχοπούλου.
Κυκλοφόρησε μεμονωμένα το 1958 όπως και το τραγούδι "Χάρτινο το φεγγαράκι", και ήταν τα πρώτα δείγματα συνεργασίας δύο ανδρών που τις επόμενες δεκαετίες δημιούργησαν  ένα μεγάλο αριθμό από τα πιο όμορφα τραγούδια της Ελληνικής δισκογραφίας.

To video γυρίστηκε στις 23 Ιουλίου 2008 ("Φεστιβάλ Αθηνών" - θέατρο "Ηρώδης Αττικός") και κυκλοφόρησε σε DVD.



Οδός Ονείρων

Η "Οδός Ονείρων" ήταν μια ιστορική μουσικοθεατρική παράσταση που ανέβηκε τον Ιούνιο του 1962 στο θερινό θέατρο "Μετροπόλιταν" της Αθήνας. Το ίδιο όνομα φέρει και ο ιστορικός δίσκος με τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Η Οδός Ονείρων θεωρήθηκε ως μια απόπειρα ανανέωσης της επιθεώρησης για την οποία συνεργάστηκαν ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Αλέξης Σολωμός, ο Μίνως Αργυράκης και ο Μανώλης Καστρινός. Πρωταγωνιστούσαν ο Δημήτρης Χορν, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Ζωή Φυτούση, ο Λάκης Παππάς, ο Γιώργος Εμιρζάς, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και πολλοί νέοι--τότε--ηθοποιοί. Χόρευαν ο Μανώλης Καστρινός και η Χρυσούλα Ζώκα. Έκτακτες εμφανίσεις πραγματοποίησαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Νάνα Μούσχουρη και ο Ευγένιος Σπαθάρης με τον Καραγκιόζη του.

Ο δίσκος, που κυκλοφόρησε όσο ακόμα παιζόταν η παράσταση, περιλαμβάνει κλασικά τραγούδια όπως ο "Ηθοποιός" με τον Δημήτρη Χορν, η "Μαύρη Φορντ" με τη Μάρω Κοντού, "Το τρένο" με τη Ζωή Φυτούση, "Ο κυρ-Μιχάλης" και "Μανούλα μου" με τον Λάκη Παππά. Δυστυχώς ο δίσκος δεν περιλαμβάνει τα τραγούδια που ερμήνευε η πρωταγωνίστρια του έργου, η Ρένα Βλαχοπούλου, στην οποία εν πολλοίς οφειλόταν το ανέβασμα της παράστασης αυτής, επειδή ανήκε σε άλλη δισκογραφική εταιρία. Στην αρχική έκδοση του δίσκου σε βινύλιο δεν αναφερόταν καν το όνομά της. Όταν το 2000 ο δίσκος επανεκδόθηκε σε CD, το όνομά της Βλαχοπούλου προστέθηκε στους συντελεστές της παράστασης καθώς επίσης και αρκετές φωτογραφίες της, μολονότι δε διασώζεται κάποια ηχογράφησή της.

Η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και θεωρήθηκε το αντίπαλον δέον της Όμορφης Πόλης, της παράστασης του Μίκη Θεοδωράκη που παιζόταν λίγα μέτρα πιο κάτω στην ίδια οδό, στο θέατρο Παρκ. Και εκείνη η παράσταση ήταν μια απόπειρα ανανέωσης της επιθεώρησης, ωστόσο, παρά την επιτυχία που είχαν και τα δυο έργα, δεν φαίνεται να πέτυχαν κάποια σημαντική ανανέωση του δημοφιλούς αυτού θεατρικού είδους - ή τουλάχιστον ό,τι πέτυχαν δεν είχε συνέχεια -και στην ιστορία έχουν μείνει περισσότερο για τα μουσικά παρά για τα θεατρικά τους επιτεύγματα.



Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ελευθερία Αρβανιτάκη

"Της καληνύχτας τα φιλιά"
Στίχοι : Νίνα Νικολακοπούλου, μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος, άλμπουμ "Μένω Εκτός" (1991)
Ενορχήστρωση : Νίκος Αντύπας. Παραγωγή : Ελευθερία Αρβανιτάκη / Λίνα Νικολακοπούλου.

Το παρακείμενο video είναι από την συναυλία - αφιέρωμα του φεστιβάλ “ΟΤΑΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ” στη ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την 15η Αυγούστου 2000 στο ξωκλήσι του Αη Γιάννη ξενιτιάς στα Μακρίσια Ολυμπίας.



Εκείνος και Εκείνος

 "Τα λόγια κομμάτια"
Στίχοι: Κώστας Λογοθετίδης
Μουσική: Εκείνος και Εκείνος
Άλμπουμ "Το ρόδο και το αγκάθι" (2000)



"Εκείνος και Εκείνος": Νίκος Καλλίνης (τραγούδι, κιθάρα) και Κώστας Λογοθετίδης (πλήκτρα). 
Το όνομά τους είναι δανεισμένο από την τηλεοπτική σειρά "Εκείνος και Εκείνος" του Κώστα Μουρσελά με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο και Γιώργο Μιχαλακόπουλο. To 1991 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο το όνομά τους, το 1993 το "Άλλη μια φορά". Η συμμετοχή της Καίτης Γκρέυ στο "Μια γυναίκα ξέρει μόνο να σου πει", τους χαρίζει το τραγούδι της χρονιάς και τον πρώτο τους χρυσό δίσκο. Το 1995 κυκλοφορεί ο "Καινούριος κόσμος", το 1998  "Στη θάλασσα του χρόνου" και το 2000, το τραγούδι τους "Τα λόγια κομμάτια" παραμένει για 126 εβδομάδες στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών καταλόγων πανελλαδικά.

Νίκος Πορτοκάλογλου

"Τα καράβια μου καίω"
Στίχοι- μουσική : Νίκος Πορτοκάλογλου. 
Άλμπουμ "Τα καράβια μου καίω". Ημερομηνία έκδοσης 1993.

Το παρακείμενο video είναι από την συμμετοχή του Νίκου Πορτοκάλογλου στη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο θέτρο Λυκαβητού  την Παρασκευή 24 Ιούνη του 2011.



Κώστας Τουρνάς feat Κώστας Χατζής

"Εγώ φοβάμαι τους ανθρώπους"
Στίχοι - μουσική : Κώστας Τουρνάς,  album "Ντουέτα" (1994).
Πρώτη κυκλοφορία άλμπουμ: Κώστας Τουρνάς "Λίγη αμαρτία" (1982) 



Τρύπες

"Γιορτή"
Στίχοι: Γιάννης Αγγελάκας, μουσική "Τρύπες"
'Αλμπουμ "Μέσα στη Νύχτα των άλλων" (1999)




Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Τρύπες ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό ροκ συγκρότημα από την Νεάπολη Θεσσαλονίκης.
Ξεκίνησε το 1983 με τον Γιώργο Καρρά και τον Γιάννη Αγγελάκα να γράφουν μουσική με ελληνικό στίχο και επιρροές από punk και εναλλακτικό ροκ. Το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο στούντιο Αγροτικόν με μηχανικό ήχου τον Νίκο Παπάζογλου. Κυκλοφόρησε το 1985 και το κομμάτι Ταξιδιάρα Ψυχή έγινε επιτυχία στους θαυμαστές του ελληνικού ροκ. Το 1987 αφού διαταράχθηκαν οι σχέσεις με την δισκογραφική τους εταιρία ηχογραφούν το δεύτερο τους άλμπουμ Πάρτυ στο 13ο Όροφο με δανεικά λεφτά από τον φίλο τους Σπύρο Βεδουρά. Τότε γίνεται η συνάντηση με τον Γιάννη Πετρίδη και το συμβόλαιο με την εταιρία Virgin.
Οι συχνές ζωντανές εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη πρώτα και αργότερα στην Αθήνα τους καθιέρωσαν σαν μια δυναμική ανερχόμενη μπάντα με καλή σκηνική παρουσία και ένα κοινό που τους ακολουθούσε παντού. Το συγκρότημα απέκτησε πανελλήνια φήμη στην δεκαετία του '90 μετά την κυκλοφορία του τρίτου δίσκου Τρύπες στον Παράδεισο. Κατά την ίδια δεκαετία ακολούθησαν οι πρώτες εμφανίσεις στο εξωτερικό, παίζουν στο διεθνές festival του Belfort της Γαλλίας, στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ. Το καθοριστικό τέταρτο άλμπουμ Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια έκανε την μουσική τους γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Έως τότε ο στίχος είχε γίνει πιο προσωπικός και η μουσική παραγωγή τελειοποιήθηκε. Το συγκρότημα είχε γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα παρά την συστηματική αποχή από ΜΜΕ όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο και περιοδικά, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Τον Απρίλιο του 1993 ηχογραφήθηκε επίσης το άλμπουμ Υπέροχο τίποτα και είναι πειραματική μουσική του Γιώργου Καρρά σε στίχους του Γιάννη Αγγελάκα. Σε αυτό το άλμπουμ ο Γιώργος Καρράς που είναι ο βασικός συνθέτης του συγκροτήματος εκδηλώνει τις αναζητήσεις του και σε άλλα είδη μουσικής εκτός από την ροκ και δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει όργανα όπως το ακορντεόν, τσέλο, κοντραμπάσο, βιολί και τα συνθεσάιζερ για να πετύχει ένα μουσικό αποτέλεσμα που σε παραπέμπει σε εικόνα. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από λίγο καιρό από την κυκλοφορία του το άλμπουμ αυτό χρησιμοποιείται για την μουσική επένδυση ταινίας του Ελληνικού Κινηματογράφου. Κυκλοφόρησε σε βινύλιο και αργότερα όταν κυκλοφόρησε σε CD προστέθηκαν τέσσερα μουσικά κομμάτια από την μουσική που έγραψαν οι Τρύπες για την ταινία Η εποχή των δολοφόνων[1] του σκηνοθέτη Νίκου Γραμματικού.
Το 1994 ηχογραφούν στο Club ΡΟΔΟΝ το live άλμπουμ Κράτα το Σώου Μαϊμού με αυτό το άλμπουμ τους που έχει και κάποια τραγούδια τους σε εκτέλεση με ακουστικά όργανα κλείνει η πρώτη δημιουργική περίοδος του συγκροτήματος. Το 1996 ηχογραφούν το Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι τότε ανοίγει ένας νέος κύκλος και μια νέα δημιουργική περίοδος. Η πορεία τους σταματά μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί το 1999 Μέσα στη Νύχτα των Άλλων. Το συγκρότημα διαλύεται στην καλύτερη του περίοδο το 2001 μετά την απόφαση όλων των μελών καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αγγελάκας "σταματήσαμε όταν αρχίσαμε να κοιτάμε το ρολόι στις προβες" εννοώντας οτι πολύ απλά είχαν βαρεθεί.

Ξύλινα Σπαθιά

"Πάρε με μαζί σου"
Στίχοι: Παύλος Παυλίδης, μουσική : Ξύλινα Σπαθιά.
Άλμπουμ: ¨Ένας κύκλος στον αέρα (2000).



 Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Παύλος Παυλίδης, Βασίλης Γκουνταρούλης, Σταύρος Ρωσσόπουλος, Πάνος Τόλιος και Χρήστος Τσαπράζης σχηματίζουν το 1993 στην Θεσσαλονίκη τα Ξύλινα Σπαθιά. Την ίδια χρονιά ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ στην ανεξάρτητη Ano Kato Records της Θεσσαλονίκης με τίτλο Ξεσσαλονίκη.
Το 1995 ηχογραφούν το δίσκο Πέρα Από Τις Πόλεις Της Ασφάλτου στην εταιρεία Virgin. Ο δίσκος αποσύρεται γιατί το συγκρότημα έχει μία δικαστική διαμάχη με την παλαιά εταιρία του. Το Νοέμβριο δικαιώνονται από το δικαστήριο και ο δίσκος ξανακυκλοφορεί.
Το 1996 το δεύτερο άλμπουμ τους γίνεται χρυσό.
Το 1997 ηχογραφούν την τρίτη δουλειά τους, Μια Ματιά Σα Βροχή. Στις 9 Δεκεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση του MTV δίνουν μία συναυλία στο HQ club του Λονδίνου με τον Τάκη Καννέλο των Mode Plagal να έχει πάρει τη θέση του Πάνου Τόλιου στα ντραμς.
Το 1998 ο Τάκης Καννέλος αποχωρεί και τη θέση του παίρνει ο Γιάννης Μήτσης. Το Πέρα Από Τις Πόλεις Της Ασφάλτου γίνεται πλατινένιο ενώ το Μια Ματιά Σα Βροχή χρυσό. Τον Ιούλιο εμφανίζονται στο Rockwave Festival '98. Το Σεπτέμβρη, βρίσκονται στο Ολυμπιακό Στάδιο, support συγκρότημα των The Rolling Stones.
Το 2000 ο πληκτράς και ένας από τους βασικούς συνθέτες του σχήματος Βασίλης Γκουνταρούλης κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο "Μιά βόλτα" από την Virgin.
Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, το 2005 ο Παύλος Παυλίδης κυκλοφορεί το δίσκο Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα στην εταιρεία PLUS REC.
Τον Απρίλιο του 2005 ο Βασίλης Γκουνταρούλης, κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο "Φωτιά βάζω στην πόλη μου" από εταιρία που συνέστησε ο ίδιος, την Ώτα Records.
Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies (το σχήμα του) παίζουν συναυλίες από το 2004.
Ο Βασίλης Γκουνταρούλης με το δικό του σχήμα παίζουν συναυλίες από τον Ιούνιο του 2005. (www.vassilisgountaroulis.gr)

Δάμων & Φιντίας

"Ο γέρο Μαθιός"
Στίχοι: Παύλος Σιδηρόπουλος (φωνή - κρουστά)
Μουσική: Παντελής Δελιγιαννίδης (ακουστική κιθάρα)




Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Δάμων και Φιντίας ήταν ελληνικό ροκ μουσικό συγκρότημα, ντουέτο που δημιουργήθηκε το 1969 στην Θεσσαλονίκη από τον Παντελή Δεληγιαννίδη, πρώην κιθαρίστα των Olympians, και τον Παύλο Σιδηρόπουλο, φοιτητή τότε στο Μαθηματικό της Θεσσαλονίκης, παίζοντας απλά ενορχηστρωμένες μπαλάντες.
Το 1970 κατέβηκαν στην Αθήνα και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ «Το ξέσπασμα / Ο Κόσμος τους», ενώ έκαναν και μερικές εμφανίσεις στο Κύτταρο, όπου και ηχογραφήθηκαν και συμμετέχουν στο άλμπουμ «Ζωντανοί Στο Κύτταρο» με τα τραγούδια "Το ξέσπασμα" και "Ο Γέρο Μαθιός".
Στις αρχές τού 1972 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την μπαλάντα, γι' αυτό κι ενώθηκαν με τα Μπουρμπούλια και συνέχισαν σαν ροκ συγκρότημα.

Τζίμης Πανούσης

"Ένα τραγούδι για το χειμώνα"
Live στο Athens Gay Pride Festival 2009
Στίχοι - μουσική: Τζίμης Πανούσης. Άλμπουμ: "Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν"



Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Δημήτρης, γνωστότερος ως Τζίμης Πανούσης (12 Φεβρουαρίου 1954 - ) είναι σύγχρονος Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης, σατυρικός και ηθοποιός του μουσικού θεάτρου, γνωστός για την σάτιρα και τον καυστικό και αθυρόστομο στίχο του. Γεννήθηκε στις 12 Φλεβάρη του 1954 από μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς - τον Θεόδωρο και τη Φωτεινή - στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. Το 1973 βρίσκει από αγγελία δουλειά σε περιοδεύοντα θίασο. Στη συνέχεια εγκαταλείπει το θίασο για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία θα παραιτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχει έναν γιο τον Άρη και μια κόρη τη Φωτεινή.

Beatles

"Yesterday"
The song originally recorded by The Beatles for their 1965 album Help!. The song first hit the United Kingdom top 10 three months after the release of Help!. The song remains popular today with more than 1,600 cover versions, [2] one of the most covered songs in the history of recorded music. [note 1] The song was not released as a single in the United Kingdom at the time of its release in the United States, and thus never gained number 1 single status in that country. However, "Yesterday" was voted the best song of the 20th century in a 1999 BBC Radio 2 poll of music experts and listeners. In 2000, "Yesterday" was voted the #1 Pop song of all time by MTV and Rolling Stone magazine. In 1997, the song was inducted into the Grammy Hall of Fame. Broadcast Music Incorporated (BMI) asserts that it was performed over seven million times in the 20th century alone.
"Yesterday" is a melancholy acoustic guitar ballad about a break-up. It was the first official recording by The Beatles that relied upon a performance by a single member of the band, Paul McCartney. He was accompanied by a string quartet. The final recording was so different from other works by The Beatles that the other three band members vetoed the release of the song as a single in the United Kingdom. (However, it was issued as a single there in 1976.) Although credited to "Lennon/McCartney", the song was written solely by McCartney. In 2002 McCartney asked Yoko Ono if she would allow reversing the credit on the song to read "McCartney/Lennon". Ono refused.[4



From Wikipedia, the free encyclopedia

Scorpions feat Berliner Philharmoniker

"Wind of Change"
A 1990 power ballad written by Klaus Meine, vocalist of the German heavy metal band Scorpions. It appeared on their 1990 album Crazy World, but did not become a worldwide hit single until 1991, when it topped the charts in Germany and across Europe, and hit #4 in the United States and #2 in the United Kingdom. It later appeared on the 1995 live album Live Bites, on their 2000 album Moment of Glory, with the Berlin Philharmonic Orchestra, and on their 2001 unplugged album Acoustica.
The band also recorded a Russian-language version of the song, under the title Ветер перемен (Veter Peremen) and a Spanish version called Vientos de Cambio.
The song is currently the 10th best-selling single of all time in Germany.[1]
Worldwide, this single sold over 14 million copies, making it one of the top fifty best selling singles of all time.[2] The Scorpions hold the record for the best-selling single by a German artist and band.

Background and writing
The lyrics celebrate the Perestroyka in the USSR and the end of the Cold War. The Scorpions were inspired to write the song on a visit to Moscow in 1989, and the opening lines refer to the city's landmarks:
I follow the Moskva
Down to Gorky Park
Listening to the wind of change
The Moskva is the name of the river that runs through Moscow (both the city and the river are named identically in Russian), and Gorky Park is the name of an amusement park in Moscow.



From Wikipedia, the free encyclopedia

Freddie Mercury Tribute Concert

"Bohemian Rhapsody"
The Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness was an open-air concert held on Easter Monday, 20 April 1992 at London's Wembley Stadium, for an audience of 72,000.[1] The concert was produced for television by Ray Burdis and broadcast live on television and radio to 76 countries around the world, with an audience of up to one billion.[2][3] The concert was a tribute to the life of the late Queen frontman, Freddie Mercury, with all proceeds going to AIDS research. The show marked bassist John Deacon's final concert with Queen (save one live appearance with Brian May, Roger Taylor and Elton John in 1997). The profits from the concert were used to launch The Mercury Phoenix Trust AIDS charity organisation.



From Wikipedia, the free encyclopedia

Deep Purple

"When a Blind Man Cries"
A song by British rock band Deep Purple, originally only available as the B-side of the single "Never Before", released in 1972. It was recorded during the Machine Head sessions in December 1971.
Live performances 
Because guitarist Ritchie Blackmore disliked "When a Blind Man Cries", the band never played the song live during his stay with the band, with the exception of one occasion, on April 6, 1972 in Quebec, Canada, when Blackmore was ill, and the late Randy California from Spirit stood in for him. Ian Gillan performed the song live with Ian Gillan Band during the 70's and 80's.
When Joe Satriani replaced Blackmore during The Battle Rages On tour in November 1993, "When a Blind Man Cries" joined the setlist as early as December 5, 1993. The song has become a staple live performance ever since, and has appeared on most of the live albums the band has released with Steve Morse.
After Steve Morse joined the band, much of the song was re-written, and the song is usually extended to around 7 minutes when performed in concert with him, often including a highly complex emotional guitar solo, while the original song was only 3 minutes. The guitar parts for the song also mainly consist of some improvised licks by Morse between the song's lines, while Roger Glover and Don Airey play the main rhythm section. The live versions performed with Morse differ so greatly from the studio version that when the song appears on live albums, it is credited to Gillan, Morse, Glover, Lord, and Ian Paice, while it was credited to Blackmore, Gillan, Glover, Lord, and Paice on the original version.
In addition the song has also been released on the Gillan's Inn CD/DVD by Ian Gillan, featuring the famous blind guitarist Jeff Healey.



From Wikipedia, the free encyclopedia

The Doors

"The End"
The song is written by Jim Morrison as a song about breaking up with girlfriend Mary Werbelow,[1] it evolved through months of performances at Los Angeles' Whisky a Go Go into a nearly 12-minute opus on their self-titled album. The band would perform the song to close their last set. It was first released in January 1967. The song was recorded live in the studio with no overdubbing.[2]
"The End" was ranked at #336 on Rolling Stone's list of The 500 Greatest Songs of All Time (2010).
The song's guitar solo was ranked #93 on Guitar World's '100 Greatest Guitar Solos of All Time'.[3]



From Wikipedia, the free encyclopedia

Scorpions

"Still Loving You(Wacken 2006 — concert)
A song of  Scorpions from their 1984 album Love at First Sting. It was the second single of the album, reaching #64 on Billboard Hot 100. In France, the single sold 1.7 million copies. The music video was released in July 1984,[1] and was filmed in Dallas, Texas at Reunion Arena.
In an interview with Songfacts, Rudolf Schenker explained "It's a story about a love affair where they recognized it may be over, but let's try again."[2]
The song is also considered a thinly veiled metaphor for a still divided Eastern & Western Germany. "Your pride has built a wall so strong that I can't get through, is there really no chance to start once again?" "only love can break down the walls someday" and "Yes I've hurt your pride and I know what you've been through, you should give me a chance, this can't be the end, I'm still loving you" were clear references to the Berlin Wall and the despair many Germans felt about their divided homeland.
A remixed version of the studio album version was included on the album Still Loving You in 1992. The remixed version was also released as a single in Germany and some other European countries. The band has also re-recorded the song twice, with the Berlin Philharmonic Orchestra in 2000 for the album Moment of Glory and an acoustic re-working for the album Acoustica in 2001.



From Wikipedia, the free encyclopedia

Bee Gees

"How Deep Is Your Love"
A pop song recorded by the Bee Gees in 1977 and released as a single in September. Originally intended for Yvonne Elliman, it was ultimately used as part of the soundtrack to the film Saturday Night Fever. It was a number three hit in the United Kingdom and Australia. In the United States, it topped the Billboard Hot 100 on 24 December 1977 (becoming the first of six consecutive US number-one hits) and stayed in the Top 10 for a then-record 17 weeks. The single spent six weeks atop the US adult contemporary chart. It is listed at # 20 on Billboard's All Time Top 100.[1] Alongside "Stayin' Alive", it is one of the group's two tracks on the list. The song was covered by Take That for their 1996 Greatest Hits album, reaching number-one on the UK Singles Chart for three weeks.
In 1983, The Bee Gees were sued by a Chicago songwriter, Ronald Selle, who claimed that the Gibb brothers stole melodic material from one of his songs, "Let It End", and used it in "How Deep Is Your Love". At first, The Bee Gees lost the case; one juror said that a factor in the jury's decision was the Gibbs' failure to introduce expert testimony rebutting the plaintiff's expert testimony that it was "impossible" for the two songs to have been written independently. However, the verdict was overturned a few months later.[2][3]
The song was ranked #366 on Rolling Stone's list of the 500 Greatest Songs of All Time.



From Wikipedia, the free encyclopedia

Queen

"It's a Hard Life" (live at Japan)
...is a song by the British rock band Queen, written by lead singer Freddie Mercury. It was featured on their 1984 album The Works, and it was the third single from that album. It reached number 6 in the UK Singles Chart and was their third consecutive Top 10 single from the album. It also reached number 2 in ireland and number 20 in the Netherlands
The opening lyric and melody of "It's a Hard Life" is based on the line "Ridi, Pagliaccio, sul tuo amore infranto!" (Laugh, Pagliaccio, at your broken love!) from "Vesti la giubba", an aria from Ruggiero Leoncavallo's opera Pagliacci.
Musically, the song recreates the feel of "Play the Game" in order to update the story,[1] utilising Mercury's piano playing and the band's characteristic technique of layered harmonies. It is recorded very much with the ethos of earlier Queen albums in that it features 'no synthesizers'. By that time the band had been using synths on record since 1980's The Game and the gesture of returning to the traditional Queen sound was comforting to some fans.



From Wikipedia, the free encyclopedia

Eurythmics

"Don't Ask Me Why"
... is a 1989 song recorded by the British pop music duo Eurythmics. It was written by bandmembers Annie Lennox and David A. Stewart and produced by Stewart with Jimmy Iovine. The song was featured on Eurythmics' album We Too Are One.
The song was released as the second single from the album in the UK and the first in the United States. It is a lush pop song with melancholy and bitter lyrics which describe the ending of a love relationship. In it Lennox tells the subject "don't ask me why / I don't love you anymore / I don't think I ever did".
on needed]
"Don't Ask Me Why" peaked at number twenty-five in the UK singles chart and became Eurythmics' last U.S. Billboard Hot 100 hit, peaking at number forty (and twelve on the US Modern Rock Chart).



From Wikipedia, the free encyclopedia

Sid Bernstein

Sid Bernstein (born August 12, 1918) is an American music producer and promoter. Bernstein changed the American music scene in the 1960s by bringing The Rolling Stones, Herman's Hermits, The Moody Blues, The Kinks and The Beatles to America. He was the first impresario to organize rock concerts at sports stadiums.[1 
Biography
Sid Bernstein was born in New York City in 1918. During World War II, he served in France.[2]
Impresario career
Bernstein helped start the British Invasion by bringing The Beatles over to the United States from Britain.[3] They played at Carnegie Hall after their appearance on the Ed Sullivan Show. Bernstein also booked them at Shea Stadium, a concert that Bernstein described as "inaudible."[4] During the Beatles Shea concert, Bernstein had the phrase "The Rascals are coming!" displayed on the Shea Stadium scoreboard. "I had met the Rascals in the summer of '65; I put their name up on the scoreboard (at Shea) - 'The Rascals are coming! The Rascals are coming!' A lot of people who hadn't seen pictures of them thought they were a black group. I sensed something big about them."
He worked with the Rascals for five years, helping along their rise from obscurity, changing their name from "Young Rascals" to "the Rascals" in an attempt to avoid controversy.[5][6]
Bernstein also organized concerts for Lenny Kravitz, Frank Sinatra, Jimi Hendrix, Laura Branigan, and Sly & the Family Stone. In 1964, he brought many Israeli singers to the United States for their first major concerts, among them Shoshana Damari, Shaike Ophir and Yaffa Yarkoni, who appeared at Carnegie Hall a year after the Beatles.[7]
Bernstein was the first to stage a rock show at Madison Square Garden.[8]



From Wikipedia, the free encyclopedia

Elvis Presley

"Stuck on You" (remix by Smile D)
...is Elvis Presley's first hit single after his two-year stint in the US Army. He recorded the song during March 1960, and the single was released within weeks and went to number one on the Billboard Hot 100 chart in late-April 1960, becoming his first number-one single of the 1960s and thirteenth overall. "Stuck on You" peaked at number six on the R&B chart.[1]. The song knocked Percy Faith's "Theme from A Summer Place" from the top spot, ending its nine-week run at number one on the chart. The record reached number three in the UK. The song was written by Aaron Schroeder and J. Leslie McFarland and published by Gladys Music, Elvis Presley's publishing company.
In New Zealand (and perhaps other countries), the single had a special paper sleeve with the usual RCA logo top left and 45 R.P.M. bottom left and included, in large letters, "ELVIS" top right and bottom left: "Elvis' 1st new recording for his 50,000,000 fans all over the world."[citation needed]



From Wikipedia, the free encyclopedia

Michael Jackson

"Rockin' Robin" is a song written by Leon René under the pseudonym Jimmie Thomas and recorded by Bobby Day in 1958. It was Day's only hit single, becoming a number-two hit on the Billboard Hot 100. The 45 single release by Bobby Day showed "Rock-in Robin".

 Michael Jackson recorded and released a cover version of "Rockin' Robin" in 1972, which was taken from his first solo album titled Got to Be There. It was the biggest hit from the album, peaking at number two on the Hot 100 and R&B charts.



From Wikipedia, the free encyclopedia

Carl Perkins, Eric Clapton & Ringo Starr

"Matchbox" (Rockin' Away - 1986)
...is a rock and roll and rockabilly song written by Carl Perkins and first recorded by him at Sun Records in December 1956 and released on February 11, 1957 as a 45 single on Sun Records. It has become one of Perkins' best-known recordings. Perkins' "Matchbox" has been followed by many cover versions, notably by The Beatles.

After recording "Your True Love", Carl Perkins's father Buck suggested that he do "Match Box Blues". Buck knew only a few lines from the song, either from a 1927 recording by Blind Lemon Jefferson, or from the version by country musicians The Shelton Brothers (who recorded the song twice in the 1930s, and again in 1947). As Perkins sang the few words his father had suggested, Jerry Lee Lewis, who was at that time a session piano player at Sun Studios, began a restrained boogie-woogie riff. Carl began picking out a melody on the guitar and improvised lyrics.[1] On December 4, 1956 Carl Perkins recorded the song called "Matchbox". Later that day, Elvis Presley, Johnny Cash, and session pianist Jerry Lee Lewis were all in the Sun studio with Sam Phillips. The impromptu group formed at this jam session became known as the Million Dollar Quartet.
Perkins maintained that he had never heard Jefferson's "Match Box Blues" when he recorded "Matchbox". Jefferson's song is about a mean spirited woman; Perkins' was about a lovelorn "poor boy" with limited prospects.[1]
Perkins performed the song on ABC-TV's Ozark Jubilee on February 2, 1957.



From Wikipedia, the free encyclopedia

Gene Vincent & The Blue Caps

"Lotta Lovin" (AUSTRALIA 1957 live)
Songwriters: VINCENT, GENE/BEDWELL, BERNICE



From Wikipedia, the free encyclopedia

Vincent Eugene Craddock (February 11, 1935 – October 12, 1971), known as Gene Vincent, was an American musician who pioneered the styles of rock and roll and rockabilly. His 1956 top ten hit with his Blue Caps, "Be-Bop-A-Lula", is considered a significant early example of rockabilly. He is a member of the Rock and Roll and Rockabilly Halls of Fame.

Sanjuro


Sanjuro
"Να την Προσέχεις"


Το πρώτο ολοκληρωμένο cd του Sanjuro κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Final Touch (διανομή Universal) την Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011.

Το άλμπουμ συμπεριλαμβάνει συνολικά 13 τραγούδια μεταξύ αυτών και την διασκευή του τραγουδιού "ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ" από το συγκρότημα των ΟΝΙΡΑΜΑ
Η συγκεκριμένη διασκευή παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα MAD VMA 2011 και απογείωσε στην κυριολεξία την δημοτικότητα του Θεσσαλονικιού ράπερ με το χαμηλών τόνων ιδιαίτερο ερωτικό στυλ.

Τα τραγούδια του άλμπουμ καλύπτουν την περίοδο μέχρι και πριν ένα χρόνο και έχουν κυρίως ερωτική θεματολογία. Τα περισσότερα από αυτά έχουν αποσταλεί στα ραδιόφωνα σε ηλεκτρονική μορφή και αγαπήθηκαν στο σύνολό τους.

Η παραγωγή του επόμενου ολοκληρωμένου άλμπουμ του “Sanjuro” έχει ήδη ξεκινήσει κα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από τώρα.




Little Richard

"Long Tall Sally"
...is a rock and roll 12-bar blues song written by Robert "Bumps" Blackwell, Enotris Johnson and Richard Penniman (known as "Little Richard"), recorded by Little Richard and released March 1956 on the Specialty Records label.
The flip side was "Slippin' and Slidin'". Both songs were subsequently released in the LP Here's Little Richard (Specialty, March 1957). The single reached number one on the Billboard rhythm and blues chart, staying at the top for six of 19 weeks,[1] while peaking at number six on the pop chart. It received the Cash Box Triple Crown Award in 1956.[2] The song as sung by Little Richard is #56 on Rolling Stone's list of The 500 Greatest Songs of All Time.[3]
It became one of the singer's best-known hits and has become a rock and roll standard covered by hundreds of artists.[4]
The song was originally called "The Thing", recorded in New Orleans by Little Richard.[5]



From Wikipedia, the free encyclopedia